ПолітикаСвіт

Ердоган і Меркель обговорили по телефону ситуацію в Середземному морі

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і канцлер ФРН Ангела Меркель провели телефонні переговори, повідомили в канцелярії турецького лідера.

«В ході переговорів обговорювалися регіональні теми, в першу чергу розвиток події в Східному Середземномор’ї. Наш пан президент зазначив, що Туреччина виступає за вирішення проблем у Східному Середземномор’ї на основі справедливості та діалогу в рамках міжнародного права. Під час бесіди обговорювалися кроки щодо поліпшення відносин між Туреччиною і Німеччиною», — цитує комюніке ТАСС.

Нагадаємо, що відносини між Грецією і Туреччиною загострилися через оголошені наміри Анкари проводити розвідку газу і нафти біля грецьких берегів в Егейському морі. Прем’єр-міністр Греції направив 3 червня послання голові Євроради Шарлю Мішелю і голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн «у зв’язку з провокаційною і незаконною поведінкою Туреччини в Східному Середземномор’ї, кульмінацією якого стала публікація в урядовій газеті Туреччини заявок державної турецької нафтової компанії (TPAO) на отримання ліцензії на пошуки і видобуток вуглеводнів». За даними грецьких телеканалів, мова йде про ділянку грецького морського шельфу в районі між островами Кастелорізо, Родос і Крит в 6 морських милях від їх узбережжя.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button