СвітТуреччинa

Серкан Куртулуш: замовлення на вбивство пастора Брансона дав заступник голови ПСР

Серкан Куртулуш, заарештований Інтерполом в Аргентині, дав інтерв'ю Саїду Сефа з Media Diem по телефону-автомату з в'язниці в Буенос-Айресі. Куртулуш відповів на звинувачення в свою адресу.

Серкан Куртулуш, котрий деякий час воював на боці ПСР в Сирії, був одним з тих, хто брав участь у так званій операції FETÖ в Ізмірі. Куртулуш розповів, що турецька влада в 2015-2016 році прийняла рішення ліквідувати американського пастора Ендрю Брансона, який став причиною кризи між Туреччиною і США. Для цієї мети в Ізмірі був орендований будинок, куди помістили книги, пов’язані з рухом Хізмет.  Завдання полягало в тому, щоб виставити джамаат терористичною організацією перед США і всім світом.

За твердженням Куртулуша, розпорядження йому давали на той момент заступник голови ПСР Нукхет Хотар і заступник голови відділення ПСР в Ізмірі Ахмет Куртулуш.

«Спочатку вони вибирають Мустафу Алі Ерена. Брансон зазнав нападу 1 квітня 2011 року. Ерен, який стріляв у Брансона з холостого рушниці, кричав «Аль-Каїда помститься». Ерена кидають у в’язницю за зв’язки з Аль-Каїдою, хоча він ні до чого.  Пізніше ця ж команда зв’язалася зі мною в 2015 і 2016 роках, щоб попросити кого-небудь зробити це. Вони хотіли, щоб я зняв будинок. Це були Нукхет Хотар і Ахмет Куртулуш. Ми орендували будинок і розмістили в ньому книги, пов’язані з рухом Хізмет. Вони попросили залишитися там хлопця, щоб пізніше знайшли відбитки. Я з цим не погодився. Тому що вбивство американського священика-річ не проста. Я не міг сказати  « Ні » і почав думати. Вони вб’ють людину, яка вчинила вбивство. Прямо як вбивство посла Росії. Вони збиралися звалити вбивство на джамаат. У той же час у нас була зустріч з Нюхет Хотар в офісі Ахмета Куртулуша. Пізніше, коли розкрилася операція FETÖ, я втік за кордон», – сказав Серкан Куртулуш.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button