СвітТуреччинa

США: Туреччина продовжує бути базою ІДІЛ

Згідно з доповіддю Міністерства оборони США про ІДІЛ, Туреччина посилила боротьбу з цією терористичною організацією, проте продовжує бути для неї транзитним хабом у сфері логістики, фінансів і озброєння.

Генеральна інспекція Міноборони США підготувала в рамках операції «внутрішня рішучість» 136-сторінкову доповідь про ІДІЛ для Конгресу США.

Euronews повідомляє, що твердження про використання Туреччини в якості бази ІДІЛ засноване на заявах Європейського командування США.

«Туреччина продовжує відігравати центральну роль для ІДІЛ. В останньому кварталі турецькі сили безпеки посилили свої дії проти ІДІЛ на своїй території, на іракському і сирійському кордонах», – наголошується в документі.

Кроки Туреччини вплинули на пересування грошей, зброї і бойовиків ІДІЛ, проте проблеми з контролем безпеки на сирійсько-іракському кордоні показують, що ІДІЛ буде і далі переміщати членів організації та їх сім’ї через кордон, йдеться в доповіді.  За даними Міністерства фінансів США, більше 10 осіб в Туреччині були завербовані ІДІЛ за останні 9 місяців.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button