СвітТуреччинa

Туреччина простягнула руку допомоги Лівану

Туреччина простягнула руку допомоги Лівану для ліквідації наслідків руйнівного вибуху в порту Бейрута, в результаті якого загинули щонайменше 135 осіб і близько 5 тис отримали поранення.

Міністр культури і туризму Мехмет Нурі Ерсой повідомив у Твіттер, що за дорученням президента країни Реджепа Таїпа Ердогана влада Туреччини зробить кроки з надання необхідної допомоги Лівану.

«Туреччина простягнула руку допомоги Лівану, який втратив більшу частину зерносховищ в результаті вибуху в Бейруті. TIKA (турецьке Агентство зі співробітництва та координації) передасть владі Лівану близько 400 тонн пшениці», — сказав Ерсой.

Міністр охорони Здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа повідомив на своїй сторінці в Твіттер, що провів телефонну розмову зі своїм ліванським колегою Хамадом Хасаном.

Анкара відправить медичну та гуманітарну допомогу в Ліван по лінії управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD). У Бейрут відправляється бригада турецьких лікарів чисельністю в 20 осіб. До неї увійдуть ортопеди, хірурги, фахівці з невідкладної медичної допомоги та допоміжний медперсонал.

Вилетівший з військового аеродрому Етімесгут під Анкарою військово-транспортний літак A 400m ВПС Туреччини «Коджа Юсуф» доставив в Бейрут ліки, медичні приналежності, намети, спецобладнання, рятувальний транспортний засіб і пошуково-рятувальну бригаду.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button