Наука та ITТуреччинa

«Чверть студентів Стамбула не мають доступу до матеріалів дистанційного навчання»

Близько чверті студентів у Стамбулі не мають доступу до навчальних матеріалів, наданих Міністерством освіти, оскільки у них відсутня технологічна інфраструктура, необхідна для перегляду освітніх ресурсів.

Про це Duvar повідомляє 21 вересня, коли школи і дитячі садки відкрили свої двері для першокласників і вихованців.

Фонд культури та мистецтва Башак( BSV), Асоціація волонтерів Сулукуле (SGD), Громадський центр Тарлабаші (TTM) та Фонд Зейтіна Агаджі, як повідомляється, опитали 112 студентів у Стамбулі, а також близько 85 батьків.

У той час як 33 студенти заявили, що вони ніколи не мали доступу до матеріалів, 22 сказали, що вони іноді можуть отримати доступ до них, і лише 39 повідомили про безперервний доступ.

Видання додає, що мережа освітньої інформатики Міністерства освіти (EBA TV) доступна для учнів в режимі онлайн і по державному телебаченню.

У повідомленні наголошується, що технологічне обладнання є найбільшою перешкодою для доступу до освіти. Треба сказати, що двоє 12-річних учнів заявили, що вони ніколи не мали доступу до онлайн-контенту Міністерства освіти на смартфонах або телевізорі.

«Я можу переглянути матеріали через телефон, але у нас один пристрій на двох з моєю сестрою. Черга до мене не доходить», – розповів неурядовим організаціям один дев’ятирічний учень.

Тим часом діти-мігранти також повідомили, що у них проблеми з більшою частиною контенту, а їхні батьки заявили, що у їхніх дітей величезне навантаження.

Зазначимо, що НУО закликали Анкару безкоштовно поширювати навчальні матеріали в період дистанційного навчання, щоб учні не залишилися без уваги.

Уряд повинен компенсувати будь-які додаткові витрати, що виникають під час віддалених занять, особливо технологічні пристрої, необхідні для доступу до матеріалів, підкреслили НУО.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button