Туреччинa

Верховний суд Туреччини визнав порушенням прав у відмові жертві зґвалтування на аборт.

Верховний суд Туреччини постановив у вівторок, що права жертви згвалтування, якій було відмовлено в аборті, були порушені

Конституційний суд Туреччини постановив виплатити рекордний штраф у розмірі 100 тис. лір (приблизно 14 тис. 300 доларів США) в якості компенсації потерпілій, яка була змушена народжувати після неодноразових відмов турецьких судів в перериванні вагітності.

Жертва, 17-річна дівчина з південної турецької провінції Мерсін, звернулася до Верховного Суду Туреччини після народження дитини в 2017 році. Раніше суди нижчої інстанції відхилили чотири заяви про дозвіл на аборт.

Родина жертви написала заяву на п’ятьох  підозрюваних, включаючи двох неповнолітніх, за звинуваченням у сексуальному насильстві, закликаючи владу дозволити перервати вагітність дівчини на 12-му тижні.

Треба сказати, що переривання вагітності дозволено в Туреччині до 10-го тижня за винятком випадків небезпеки для життя матері або плоду.

Суди відхилили медичні висновки, в яких містилися рекомендації щодо переривання вагітності через юний вік жертви і її психічного стану.

Верховний суд Туреччини постановив, що право жертви на збереження фізичного і психічного здоров’я було порушено.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button