Туреччинa

За п’ять років у Туреччині побудовано понад 90 в’язниць

За останні п'ять років в Туреччині було побудовано 94 в'язниці, в результаті чого загальне число виправних установ в країні досягло 355, заявив міністр юстиції Абдулхаміт Гюль.

У в’язницях утримується 232  342 тис засуджених і ще 48 752 тис.В очікуванні суду, повідомляє Artı Gerçek з посиланням на Гюля.

«Було прийнято рішення подолати проблему  переповнених в’язниць Туреччини і збільшити кількість сучасних установ», — сказав Гюль, додавши, що уряд також розглядає можливість закриття в’язниць, які більше не відповідають цим вимогам і не сприяють достатнім зусиллям з освіти і реабілітації засуджених.

У статті вказується, що Туреччина в квітні прийняла закон про амністію 90 тис.ув’язнених — однієї третини тюремного населення країни — з метою зменшення загрози пандемії коронавірусу в переповнених виправних установах.

Число ув’язнених в Туреччині різко зросло після спроби державного перевороту, в липні 2016 року, коли уряд затримав десятки тисяч людей в результаті широкомасштабного придушення інакомислення, зазначає видання.

Крім того, згідно зі звітом, опублікованим в травні 2019 року, Туреччина займає друге місце за кількістю ув’язнених на 100 тис.осіб населення серед країн ОЕСР.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button