СвітТуреччинa

Оглядач: Ердоган хоче прийняти закон про обмеження в соцмережах перед парламентською перервою

За словами оглядача Абдулкадіра Сельві, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган хоче, щоб парламент прийняв закон про обмеження в соціальних мережах до того, як законодавці підуть на канікули.

Треба сказати, що турецький парламент щорічно відправляється на літні канікули в період між 1 липня і 1 жовтня, проте в цьому році парламентська сесія була продовжена до 30 липня. Ердоган сподівається, що закон буде прийнятий впродовж цього часу, інакше йому доведеться чекати до наступного засідання парламенту, йдеться в статті Сельві.

Законопроект передбачає, що гіганти соціальних мереж, такі як Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, TikTok та інші повинні призначити юридичного представника в Туреччині, до якого зможуть звертатися суди з проханням видалити контент або встановити особу.

«Інформація про людей, які викладають онлайн-контент, що вважається незаконним, буде надаватися платформами соціальних мереж у разі, якщо цього вимагатиме суд», – пише оглядач.

Тим часом законопроект потягне за собою значні штрафи, якщо компанії соціальних мереж не виконають вимоги турецького уряду. Даний закон спрямований на введення штрафів у розмірі до 50 млн євро на компанії, що працюють в соцмережах, які не в змозі швидко видалити ненависницькі висловлювання та інший незаконний контент зі своїх платформ.

Відповідно до запропонованого закону, будь-який нелегальний контент повинен бути видалений компаніями впродовж 24 годин.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button