СвітТуреччинa

ICG: тисячі терористів ІДІЛ повертаються до Туреччини

Міжнародна кризова група (International Crisis Group – ICG) представила доповідь, згідно з якою кількість бойовиків ІДІЛ, які повернулися до Туреччини, що мають турецьке громадянство, після ослаблення позицій терористичної організації в Сирії та Іраку, досягла тисячі.

«Туреччина, як і багато інших країн, стикається з проблемою у відносинах з громадянами, які подорожували, щоб приєднатися до ІДІЛ, і тепер повернулися додому. Тисячі репатріантів повернулися до Туреччини. Деякі були залучені в атаки ІДІЛ між 2014 і 2017 роками на турецькій землі, в результаті яких загинуло близько 300 мирних жителів. У міру того як влада активізувала зусилля по боротьбі з тероризмом, деякі репатріанти опинилися під пильним наглядом. Деякі були притягнуті до відповідальності і ув’язнені. Ті, хто повернувся рано, з більшою ймовірністю залишилися непоміченими», – йдеться в доповіді.

«Розуміння владою Туреччини небезпеки ІДІЛ змінилося. Спочатку, як і колеги в інших країнах, вони недооцінювали загрозу, яку можуть представляти репатріанти, і в 2014-2015 роках залишалися в значній мірі суперечливими щодо вербування ІДІЛ», – відзначають експерти ICG.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button