ТуреччинaФетхуллах Ґюлен

Турецький суд засудив племінницю Гюлена

36-й суд Стамбула з особливо тяжких злочинів засудив до двох років і семи місяців позбавлення волі Зейнеп Гюлен, племінницю Фетхуллаха Гюлена, обвинуваченого в організації спроби держперевороту в Туреччині в 2016 році.

Вона визнана винною у «сприянні терористичній організації», пише ТАСС. Жінка провину заперечує, у своєму заключному слові Гюлен підкреслила, що хоч і визнає існування «терористичного угруповання фетхуллахістів» (ФЕТО), сама до нього відношення не має.

«Єдиний мій з ними зв’язок – це прізвище. Я не ходила в його університети і не відвідувала його об’єднання. Вони навіть не пропонували, тому що я іншої статі», —резюмувала вона.

Племінниця Гюлена була затримана 24 жовтня 2019 року в ході стандартної поліцейської перевірки в стамбульському районі Бейкоз за використання підробленого посвідчення особи. Як відзначають в правоохоронних органах, в результаті банківської експертизи було встановлено, що Гюлен відкрила рахунок в Bank Asya, на який в серпні 2014 року на прохання свого дядька вперше внесла 75 тис.Турецьких лір (10,9 тис. доларів). Однак обвинувачена стверджує, що рахунок відкрила у зв’язку з хворобою свого батька. Вона також зазначила, що «користувалася підробленим посвідченням особи через страх перед своїм прізвищем»

Спочатку генпрокуратура і бюро по боротьбі з організованою злочинністю Туреччини вимагали засудити Гюлен на термін від 7,5 до 15 років позбавлення волі за звинуваченням у «членстві в збройній терористичній організації».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button