Економіки

Volkswagen передумав інвестувати в Туреччину

Німецький автовиробник Volkswagen заявив про згортання планів з будівництва нового заводу в Туреччині, підкресливши, що різке падіння попиту на автомобілі в усьому світі, викликане пандемією коронавірусної інфекції означає, що в збільшенні виробничих потужностей більше немає необхідності.

Завод вартістю 1,3 млрд євро (1,4 млрд доларів) в Манісі на західному узбережжі Туреччини повинен був стати брендом Volkswagen Passat і Superb, седана марки Skoda, починаючи з 2022 року з річною потужністю 300 тис.одиниць, повідомляє Handelsblatt.

Треба сказати, що дані плани викликали невдоволення німецьких профспілок, і Volkswagen піддався ще більшій критиці після вторгнення Туреччини в Сирію. Проект був призупиненний з минулого року. Компанія заявила, що пандемія відсунула очікування зростання ринку далеко в майбутнє і «тому будівництво додаткових потужностей з сьогоднішньої точки зору не потрібно».

Спочатку завод призначався для поставок транспортних засобів, які задовольняли б зростаючий попит у Східній Європі та на Близькому Сході. Компанія заявила, що має намір реалізувати всі заплановані проекти з випуску автомобілів на своїх нинішніх заводах.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button