Світ

Муфтіят Єгипту: Стамбул завоював Фатіх Султан Мехмет, але не Ердоган

«Як ми неодноразово доводили, президент Туреччини Р. Т. Ердоган продовжує використовувати релігію заради своїх амбіцій, щоб посилити переслідування у себе вдома та підтримати ідею халіфатства закордоном.Завоювання Стамбула є вищим завоюванням, про який сповістив наш пророк (с.а.с.), і яке було виконано суфієм і славним османським султаном Фатіхом Султаном Мехметом. Фатіх Султан Мехмет не має ніякого відношення до Ердогана»

Муфтіят Єгипту звинуватив президента Туреччини Ердогана у використанні релігії за для своїх особистих цілей під приводом встановлення халіфата.

Заяву єгипетського муфтіята було розміщено на сторінці у Facebook. «Як ми неодноразово доводили, президент Туреччини Р. Т. Ердоган продовжує використовувати релігію заради своїх амбіцій, щоб посилити переслідування у себе вдома та підтримати ідею халіфатства закордоном.Завоювання Стамбула є вищим завоюванням, про який сповістив наш пророк (с.а.с.), і яке було виконано суфієм і славним османським султаном Фатіхом Султаном Мехметом. Фатіх Султан Мехмет не має ніякого відношення до Ердогана», – йдеться в заяві.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button