Туреччинa

Десятки турецьких ресторанів використовують підроблені інгредієнти, щоб скоротити витрати

Перевірки, проведені Міністерством сільського та лісового господарства Туреччини минулого тижня, показали, що десятки фірм і ресторанів в Туреччині використовують неякісні матеріали у своїй продукції, щоб скоротити витрати.

«Чорний перець-дорога спеція. Але на столах деяких ресторанів є речі, які виглядають як чорний перець. Я кажу “деякі речі“, тому що важко визначити, що це таке. Всередині цього чорного перцю, крім чорного перцю, є сміття, гілки, листя і все інше, що ви можете придумати. Це земля, яка знаходиться перед нами», — йдеться в повідомленні.

Оскільки Турецька ліра продовжує падати в ціні, коли країна переживає серйозний економічний спад, який епідемія коронавірусу тільки посилила, деякі виробники продуктів харчування і ресторани скорочують витрати, а також обманюють своїх клієнтів, вказується в статті.

Було виявлено, що ряд ресторанів і магазинів продають підроблений яловичий або баранячий донер-кебаб, який насправді робиться з використанням набагато дешевшої комбінації сої, курки та індички з додаванням лохуса шербет (традиційний турецький напій, приготований з води, цукру, кориці, гвоздики і червоного харчового барвника), щоб колір виглядав більш переконливо, уточнює видання.

Інші порушення, виявлені Міністерством, стосувалися ресторанів, які використовують заморожений мелений горох замість фісташкового пилу, поширеного інгредієнта пахлави. Воно також виявило багато випадків використання подрібненого сушеного нуту замість волоських горіхів.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button