ТуреччинaТуризм

Дайвери Анталії попереджають про «електричних медуз»

Раніше в турецькій пресі вже з'являлися матеріали про скарги жителів і гостей Анталії, які під час купання скаржилися на «удари струмом» у воді, які були викликані медузами.

Раніше в турецькій пресі вже з’являлися матеріали про скарги жителів і гостей Анталії, які під час купання скаржилися на «удари струмом» у воді, які були викликані медузами.

Глава Федерації підводного спорту (TSSF) і любитель підводної зйомки Тахсін Джейлан не тільки розповів про нових неприємних мешканців біля Анталійського узбережжя Середземного моря, але і показав їх.

Перевернута медуза (Cassiopea andromeda-лат., Ters-düz denizanası-тур.) не дуже схожа на знайомих нам плаваючих біля берегів Туреччини медуз. Ці медузи ведуть поліпне життя, тобто зазвичай лежать на дні на мілководді ротовими лопатями догори, чекаючи здобич.

«Вони більше схожі на якісь морські водорості. Особливо коли ми бачимо велику колонію на піщаному дні, складно сказати, що це і є та сама медуза. Їх краще не чіпати», – зазначає Джейлан.

Вперше про цих медуз у водах Середземномор’я розповіли вчені, які виявили їх в 1990-х роках біля берегів Ізраїлю. Однак із зростанням температури моря, тепер їх можна побачити навіть біля узбережжя Мугли, відзначають турецькі ЗМІ.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button