ЗМІТуреччинa

Турецько-німецька журналістка виправдана у справі про тероризм після 5 років розглядів

Турецько-німецька журналістка Мешале Толу, судовий процес над якою в Туреччині за звинуваченням у тероризмі тривав майже п'ять років, була виправдана за всіма пунктами звинувачення.

Турецько-німецька журналістка Мешале Толу, судовий процес над якою в Туреччині за звинуваченням у тероризмі тривав майже п’ять років, була виправдана за всіма пунктами звинувачення.

«Через 4 роки, 8 місяців і 20 днів мене виправдали за обома звинуваченнями», — написала вона в Twitter, маючи на увазі звинувачення в членстві в терористичній організації і поширенні терористичної пропаганди, зазначає Turkish Minute.

Толу, громадянка Німеччини турецького походження, була заарештована в Стамбулі в квітні 2017 року і провела в ув’язненні більше семи місяців, уточнюється в статті. Вона працювала в Стамбулі в інформаційному агентстві ETHA. Суд у її справі почався в жовтні 2017 року, після чого Толу відпустили на умовах випробувального терміну. У серпні 2018 року їй дозволили повернутися до Німеччини після того, як було знято накладену на неї заборону на в’їзд.

Журналістці загрожувало тюремне ув’язнення терміном до 25 років. Перед судом постали 23 обвинувачених, у тому числі чоловік Толу Суат Чорлу, якого також виправдали.

У статті підкреслюється, що асоціація журналістів Німеччини (DJV) зустріла новину про виправдання Толу позитивно, висловивши постійну солідарність з усіма іншими журналістами, які піддаються переслідуванням або перебувають в ув’язненні в Туреччині.

Згідно з недавнім звітом депутата від опозиції, у Туреччині погана репутація щодо свободи преси: 59 журналістів в даний час перебувають у в’язниці.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button