ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Хто розкрив очі Ердогану на проблеми в економіці?

Оглядач газети Korkusuz Ахмет Такан стверджує, що на рішення Ердогана щодо зміщення глави Центрального банку Мурата Уйсала і зняття з посади свого зятя, міністра казначейства і фінансів Берата Албайрака, вплинули слова члена Вищої консультативної ради при президентові Туреччини Бюлента Аринча.

Журналіст зазначає, що зміщення голови ЦБ пройшло під час проведення засідання Вищої консультативної ради при президентові. Після засідання між Аринчем і Ердоганом відбулася приватна бесіда.

«Пояснивши поганий хід економіки, Аринч ясно сказав Ердогану, що запаси валюти Центрального банку повністю вичерпалися. Ердоган різко перепитав «що ти кажеш? Як таке можливо?» На гнів президента Аринч в дружньому тоні сказав «я твій брат» і нагадав про великі проблеми, випробувані в деяких країнах в минулому», – пише Такан.

За словами оглядача, після цього, Ердоган подзвонив Уйсалу і запитав про валютні резерви. Уйсал спочатку не хотів говорити цифри, але в підсумку їх назвав, коли Ердоган вже розгнівався. Після цього інциденту послідували пропозиції Наджі Агбала, відсторонення Мурата Уйсала, і відставка Берата Албайрака.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button