Туреччинa

«Турецькі лікарі намагаються утримати лавину COVID-19»

Доктор Йосін Давутоглу Шенол, професор медичного факультету Університету Газі, сказав що «лікарі намагаються утримати лавину covid-19 своїми руками».

Шенол сказав Т24, що «Анкара стала Уханем», і що «системи буде недостатньо, щоб управляти і стримувати епідемію». Він попередив, що лікарі стикаються з безпрецедентним рівнем роботи, і додав що «ніколи не відчував себе таким виснаженим і безпорадним».

«Ми бачимо, що кількість важких випадків зростає і накопичується. Випадки, які ми бачили, – це верхівка айсберга. Ми побачимо набагато гірше попереду-це викликає великі побоювання», – вказав професор.

Разом з тим Шенол сказав, що через зараження вірусом медичного персоналу в даний час існує нестача працівників і ліжок. «Наприклад, 8-10 пацієнтів госпіталізовані у відділення невідкладної допомоги, але ліжка не встигають звільнятися. Тому що таких пацієнтів одночасно занадто багато. В нашій лікарні нестача персоналу зараз в основному пов’язана з хворобою. Персонал на всіх рівнях хворіє», – додав він.

Шенол зазначив, що урядовці «повинні відвідати лікарню в Анкарі без попереднього повідомлення«. «Я хочу, щоб вони побачили людей в чергах на тести, скільки людей вишикувалося в чергу. Тут не вистачає фахівців з інтенсивної терапії. Родичі хворих не можуть стримати сліз… по телефону я дізнався, що в Батмані залишилося мало людей похилого віку. Моя колишня пацієнтка каже, що кожен день буває по 10 похоронів», – підкреслив доктор.

Видання вказує, що лікарі в Туреччині почали попереджати, що ситуація з пандемією коронавірусу стала гіршою, ніж офіційно повідомлялося на початку серпня. Навіть проурядові ЗМІ Туреччини зараз публікують повідомлення про те, що лікарі стикаються з величезними навантаженнями, які залишають їх фізично і психологічно втомленими.

Проте публічна критика реакції уряду на пандемію може бути політично небезпечною для медичних чиновників у Туреччині. Science повідомила в середу, що ряд лікарів стикаються з кримінальним переслідуванням в Туреччині за публічне висловлювання своєї стурбованості ситуацією.

«Критики кажуть, що турецька влада використовує судові переслідування та адміністративні розслідування, щоб придушити критику та контролювати інформацію про кризу», – сказала науковий репортер Крістен Мактіг.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button