ПолітикаТуреччинa

Екс-міністр Ердоган Байрактар зізнався в корупції: Вся інформація у справі проти мене – правда  

Колишній міністр навколишнього середовища і міського планування Туреччини Ердоган Байрактар, який пішов у відставку в 2013 році у зв'язку з розслідуванням про корупцію в уряді Реджепа Таїпа Ердогана, заявив, що вся інформація, що міститься у справі проти нього, була правдивою.

Колишній міністр навколишнього середовища і міського планування Туреччини Ердоган Байрактар, який пішов у відставку в 2013 році у зв’язку з розслідуванням про корупцію в уряді Реджепа Таїпа Ердогана, заявив, що вся інформація, що міститься у справі проти нього, була правдивою.

Його заяви викликали бурхливу реакцію урядових і опозиційних чиновників, зазначає Ahval.

Байрактар розмовляв з незалежною турецькою інтернет-радіостанцією Özgürüz, розташованою в Німеччині, в неділю, і висловив своє розчарування президентом Ердоганом з приводу того, як він провів розслідування, і сказав, що всі докази у справі про корупцію проти нього, включаючи записи, технічні спостереження та сценарії телефонних розмов, були правдою.

Видання нагадує, що Байрактар-один з трьох міністрів, які пішли у відставку у зв’язку зі справою про корупцію 2013 року, в якій стверджувалося, що кілька чиновників правлячої партії і високопоставлених бізнесменів брали участь у схемі відмивання грошей в обхід санкцій США щодо Ірану. 52 людини, всі вони пов’язані з правлячою партією справедливості і розвитку (ПСР) Ердогана, в тому числі ірано-турецький бізнесмен Реза Зарраб і два міністри уряду, були затримані в рамках розслідування, яке тодішній прем’єр-міністр Ердоган засудив як «судовий переворот» проти нього.

У статті зазначається, що турецька влада «швидко зам’яла цю справу», оскільки 350 поліцейських, які брали участь у розслідуванні, були відсторонені від посади постановою уряду.

Разом з тим Байрактар сказав Özgürüz, що Ердоган фактично відштовхнув його в сторону, і що він не знав, хто такий Зарраб.

«Я не знаю Зарраба. Мене не спіймали ні з якими грошима. Вся інформація, що міститься в моїй слідчій справі, все відповідає дійсності», – сказав Байрактар, додавши, що цього може не бути у випадку з іншими колишніми міністрами, причетними до розслідування.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button