Туреччинa

Європарламент заблокував виділення Туреччині 70 млн євро

Комітет Європарламенту з питань бюджету ухвалив рішення скасувати виділення Туреччині допомоги в сумі 70 млн євро на підготовку до вступу в ЄС.

У листопаді минулого року під час бюджетних переговорів Європарламент та Рада ЄС прийняли рішення розмістити в резерві 70 млн євро в рамках коштів для підготовки до вступу Туреччини за умови, що “Туреччина вживатиме достатніх заходів для поліпшення у сферах верховенства права, демократії, прав людини та свободи преси”.  Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄП.

Проте в річному звіті Єврокомісії з питань Туреччини, опублікованому 17 квітня 2018 року, міститься висновок, що “Туреччина значно відійшла від Європейського Союзу, зокрема у сфері верховенства права та основних прав, а також через послаблення ефективних перевірок та балансів у політичній системі”.

Таким чином, умова, встановлена бюджетним комітетом, не була виконана.

Зазначені 70 млн євро пропонується перерозподілити на реалізацію заходів ЄС із подолання міграційної кризи, зокрема у регіоні Центрального Середземномор’я. Рішення мають ухвалити на сесії Європарламенту 3 жовтня.

Джерело: Європейська правда

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button