Туреччинa

Навчальний рік у турецьких університетах розпочнеться у жовтні на базі гібридної моделі освіти

Університети по всій Туреччині почнуть працювати 1 жовтня на базі гібридної моделі, яка дозволить кожному вузу і кампусу самостійно вирішувати, як саме продовжувати навчання.

У заяві Ради вищої освіти Туреччини (YÖK) йдеться, що університетам було наказано планувати початок навчального семестру відповідно до зазначеної дати, пише Sabah.

YÖK також надав університетам велику свободу у виборі освітніх моделей, щоб скоротити кількість студентів і зменшити активність в кампусах, щоб уникнути скупчення людей.

Завдяки цьому рішенню університети зможуть планувати відкриття в залежності від декількох умов, включаючи тип факультету і кількість випадків захворювання коронавірусом.

Дане рішення було прийнято після того, як Міністерство освіти оголосило, що турецькі школи відкриються 31 Серпня поступово, а 21 вересня учні повернуться в класи для очного навчання.

Нагадаємо, що школи та університети Туреччини, а також більшість громадських місць по всій країні, були закриті в березні в рамках зусиль турецької влади щодо запобігання спалаху коронавірусу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button