ПолітикаСвітТуреччинa

Експерт: США можуть виграти від нейтралітету Туреччини в Афганістані

Як заявив у неділю експерт із зовнішньої політики, Туреччина зберігає в Афганістані неупередженість і може зіграти певну роль у підтримці інтересів США в боротьбі з талібами.

Як заявив у неділю експерт із зовнішньої політики, Туреччина зберігає в Афганістані неупередженість і може зіграти певну роль у підтримці інтересів США в боротьбі з талібами.

Люк Коффі, директор Центру зовнішньої політики американського фонду спадщини, підкреслюючи зростаючу роль Туреччини в Центральній Азії, Афганістані і на Кавказі, зазначив, що членство країни в НАТО принесло користь США.

Експерт висловив дану точку зору в серії інтерв’ю, організованих управлінням зі зв’язків з громадськістю президента Туреччини в кулуарах 76-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Коффі підкреслив, що майже всі сторони в Афганістані вважають Туреччину неупередженим посередником, який зможе легко забезпечити координацію з талібами, у разі захоплення заручників або розподілу гуманітарної допомоги.

«Незалежно від того чи підтримуєте ви «Талібан» або рух опору, або якщо ви той, хто просто хоче продовжити жити, я думаю, що Туреччина і турецький прапор уособлюють неупередженість», — сказав Коффі, додавши, що це може принести користь США і народу Афганістану.

Аналітик, назвавши провал адміністрації Байдена в Афганістані фіаско, пояснив, що імідж і престиж США в світі були заплямовані, оскільки Вашингтон не зміг належним чином керувати цим процесом.

Вказується, що Туреччина вела переговори як з талібами, так і з Вашингтоном про участь у роботі аеропорту після виведення військ США. Однак стрімке захоплення талібами столиці Афганістану змінило плани Анкари.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button