Туреччинa

Ердоган використав обкладинку німецького журналу для передвиборчої агітації

Німецький тижневик Der Spiegel назвав президента Туреччини Реджепа Ердогана авторитарним правителем, а той заявив на передвиборчому мітингу, що потрапив до списку "людей, які формують світ".

Президент Туреччини Реджеп Ердоган 10 червня під час передвиборчого мітингу у провінції Коджаелі використовував для агітації публікацію німецького журналу Der Spiegel. Про це повідомив телеканал “Настоящее время”.

На обкладинку тижневика, крім Ердогана, потрапили китайський лідер Сі Цзіньпін, президент Росії Володимир Путін і глава США Дональд Трамп. Колаж підписаний: “Я – народ. Епоха автократії”. У статті йшлося про те, що авторитарний керівний клас змінює світ.



Ердоган прокоментував обкладинку інакше: “Я зображений одним із чотирьох людей із заголовком “Лідери, які формують світ”. Слава Аллаху! Як сини цього народу, ми і далі служитимемо йому до останнього подиху”.

Лояльна до влади турецька газета Takvim передрукувала обкладинку Der Spiegel, використавши помилковий посил про “лідерство” президента.



24 червня в Туреччині пройдуть дострокові президентські й парламентські вибори. Ердоган балотуватиметься на другий строк. Із березня 2003-го до серпня 2014 року він обіймав пост прем’єр-міністра країни.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button