Туреччинa

Глава МОЗ Туреччини потрапив під вогонь критики

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа піддався критиці з боку медичних працівників країни після того, як закликав турків не турбуватися про збільшення числа випадків зараження COVID19, порівнявши штам вірусу Омікрон з грипом.

Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа піддався критиці з боку медичних працівників країни після того, як закликав турків не турбуватися про збільшення числа випадків зараження COVID19, порівнявши штам вірусу Омікрон з грипом.

Щоденні випадки захворювання в країні досягли рекордного рівня минулого тижня, але високопоставлений чиновник охорони здоров’я країни заявив у вихідні, що найгірша частина пандемії закінчилася.

«Як ваш міністр охорони здоров’я, я голосно заявляю про це у зв’язку зі збільшенням числа випадків захворювання, не хвилюйтеся. Вірус вже не такий сильний, як раніше. Якби ми щодня оголошували про випадки захворювання на грип, ми б побачили аналогічні сценарії», – сказав Коджа на публічному заході в суботу.

Міністр підриває ефективність заходів щодо стримування поширення COVID19, применшуючи вплив омікрону, зазначив Огуз Килинч, член Робочої групи з пандемії турецької медичної асоціації (TTB), повідомляє Diken.

Ще один член групи Єсін Давутоглу заявив, що картина в лікарнях далека від того, що описав міністр. За його словами, багато медичних послуг не можуть бути виконані через велику кількість пацієнтів з COVID19.

«Міністр охорони здоров’я сказав, що турбуватися нема про що. Ми вмираємо через політику міністерства, яка не піклується про громадську охорону здоров’я», – йдеться в повідомленні TBB в соціальних мережах.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button