КультураТуреччинa

Netflix представив ряд нових турецьких проектів

Американський сервіс потокового онлайн-контенту Netflix готується до випуску ряду турецьких оригінальних серіалів і фільмів, повідомив Variety, всього через кілька тижнів після того, як в країні був прийнятий закон, що підсилює контроль влади над онлайн-сервісами.

Netflix представив свої майбутні проекти в Туреччині під час презентації контенту у вівторок, пише видання. Журнал виділив новий бойовик режисера Толги Карачеліка в головних ролях з актором Киванчем Татлитугом, а також драматичний серіал під назвою Uysals, що розповідає про історію архітектора, ведучого подвійне життя режисера Онура Сайлака.

Серед інших телевізійних шоу, що очікують виходу, знятих у Туреччині, також слід відзначити «Північ у Палаці Пера», адаптацію однойменної науково-популярної книги Чарльза Кінга режисера Емре Шахіна.

У серіалі розповідається історія відвідування молодою журналісткою Стамбульського готелю Pera Palace Hotel, де вона знайшла кімнату, що є порталом в 1919 рік.

Теленовела «як летить ворона» заснована на однойменному творі письменниці Меріч Аджемі, розповідає про зіткнення між поколіннями X і Z, а «Клуб» режисерів Зейнеп Гюнай Тан і Серена Йюдже розповідає історію швачки, що працює в нічному клубі Стамбула в 1955 році.

Відзначається, що потік турецького виробництва Netflix набирає обертів незважаючи на нові правила, що загрожують присутності онлайн-платформ в країні. Нагадаємо, що згідно з новою постановою, якщо постачальники послуг не виконають запити на видалення контенту і не призначать представника в Туреччині, вони ризикують отримати штраф у розмірі до 4,3 млн євро.

«Ми вважаємо, що Туреччина є одним з головних творчих центрів, де розповідаються великі історії, що знаходять відгук у всьому світі. Тому збільшення наших інвестицій в оригінальні турецькі серіали дуже надихає нас», – сказала Пелін Дішташ, директор Netflix з оригінального контенту в Туреччині.

Нуха Ельтяеб, директор з придбання контенту Близького Сходу, Північної Африки і Туреччини в Netflix, зазначає, що стрімінговий сервіс хотів запропонувати учасникам розширені можливості для обміну історіями.

«Ми сподіваємося, що нові проекти, про які ми оголосили сьогодні, демонструють нашу любов і пристрасть до контенту, виробленого в Туреччині», — розповів Ельтяеб.

Інші майбутні оригінальні серіали включають «Фатма», «50 квадратних метрів» і фільми «Алея боротьби», «Лейла вічна» і «Азізлер», повідомляє Variety.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button