Туреччинa

Провідна медассоціація Туреччини: Уряд не повідомив про більш ніж 350 тис. випадків COVID-19

Міністерство охорони здоров'я Туреччини з початку спалаху виключило зі своєї статистики по COVID-19 більше 350 тис. випадків зараження, повідомила провідна Медична асоціація (TTB) країни в опублікованому звіті про оцінку пандемії.

Очевидно, що більше 350 тис. випадків COVİD-19 не були зареєстровані, і оновлена статистика поміщає Туреччину в число країн з найвищим числом хворих на душу населення, йдеться в звіті TTB.

Опозиційні політики і лікарі давно закликають до більшої прозорості щодо спалаху інфекції, заявляючи, що число випадків захворювання коронавірусом набагато перевищує офіційні дані.

Раніше Міністерство охорони здоров’я оголосило, що станом на неділю з початку спалаху, що почався в країні 11 березня, було зареєстровано 335 тис.533 випадків зараження. У Туреччині після зараження COVID-19 в цілому померли 8 тис.837 осіб.

Міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа визнав минулого тижня, що останнім часом повідомлялося тільки про пацієнтів з симптомами, а не про тих, чиї тести ПЛР виявилися позитивними, підкресливши, що з середини жовтня ця практика зміниться.

«Якщо ми додамо травень, червень, липень, серпень і тепер жовтень, ми побачимо, що число тих, що заразилися набагато вище, ніж повідомляє Міністерство. Дана обставина створює передумови для перегляду кількості підтверджених смертей, пов’язаних з вірусом», — цитує Birgün доктора Кайіхана Пала, члена Комісії TTB зі спостереження за пандемією.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button