Туреччинa

Провідна медассоціація Туреччини проведе акцію протесту, щоб привернути увагу до «змученого» медперсоналу

Турецька Медична асоціація (TTB) з 14 по 18 вересня проведе різні демонстрації з метою привернути увагу до зростаючого числа випадків COVID-19 по всій Туреччині, а також до збільшення кількості медичних працівників, які померли від вірусу.

TTB закликала своїх учасників акцій прикріпити до одягу чорну стрічку. Крім того, планується організувати кампанії в соціальних мережах, вивісити плакати перед лікарнями, провести марш однієї людини і хвилину мовчання, пише Duvar.

«Як TTB, ми оголошуємо 14-18 вересня тижнем  «неможливо взяти вірус під контроль, ми виснажені», щоб підвищити обізнаність і запобіжні заходи проти COVID-19. Ми маємо намір проводити дані заходи кожен день, нагадуючи про історичну відповідальність тим, хто перекладає провину на громадян і тягар на лікарів і медичний персонал», — цитує видання повідомлення асоціації від 14 вересня.

Згідно з ним, метою демонстрацій є «спроба донести до громадськості видимі небезпечні результати проведеної урядом в червні політики по «ре-нормалізації», «відобразити становище лікарів і медичного персоналу, які опинилися на передовій у боротьбі з COVID-19» і «ще раз нагадати владі про їх обов’язки».

З 15 Вересня лікарі з усіх провінційних відділень TTB організовують ходу в проміжок між 17:30-20:00 вечора за місцевим часом, який буде повторюватися кожен день, але в цих маршах братиме участь тільки одна людина. Кожному лікарю буде визначено окремий маршрут, що закінчується в одному і тому ж місці, приділяючи увагу заходам соціального дистанціювання.

Видання вказує, що щоденна кількість пацієнтів, інфікованих COVID-19 в Туреччині за останні кілька днів, досягла показників, раніше зареєстрованих в травні. Число тих, що заразилися щодня почало зростати після падіння до 902.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button