Туреччинa

Алпарслан Куйтул міністру юстиції: Сотні тисяч людей піддавалися переслідуванням, а ти спостерігав

Засновник і керівник Фонду «Фуркан» Алпарслан Куйтул заявив, що міністр юстиції Абдулхаміт Гюль несе відповідальність за жорстокість і несправедливість в країні.

«Головне – це судовий процес без арешту, арешт – це виняток. Судова влада повинна вивчати справи, спиратися на совість, закони і Конституцію. Вивчаючи матеріали справ приймайте рішення по своїй совісті, а не за чиїмось радам і вказівкам. Ти стільки років міністр юстиції і відповідальний за всі злодіяння. Ти не зможеш підняти спину через свої гріхи. Сотні тисяч людей зазнали переслідувань, а ти лише спостерігав. Ніякі заяви тебе не виправдовують», – сказав Куйтул.

«Останні 4-5 років в країні волають про справедливість. Ви несправедливо обійшлися з сотнями тисяч людей. Він прекрасно знає, що типи в чорних окулярах приходять і дають вказівки суддям. Міністр використовує ці вирази, як ніби він тільки що це дізнався. Невже ти тільки що помітив, що судді перебувають під тиском? Я питаю, на що спирався суддя, який заарештував мене? 20 тисяч сторінок справи, близько 800 сторінок свідчень доставили йому вранці, а вже в півден відбувся суд.Невже суддя виніс рішення, прочитавши і зрозумівши матеріали справи всього за одну годину? Список йому явно надали, мовляв заарештуй цих, а тих можеш відпустити», – додав глава Фонду «Фуркан».

Нагадаємо, з Алпарслана Куйтула зняли звинувачення в «підтримці злочинної організації» і «пропаганді терористичної організації». У в’язниці голова Фонду «Фуркан» провів 22 місяці поки йшло слідство.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button