Туреччинa

Звільнений 90-річний турок, затриманий за звинуваченням в «образі» екс-міністра в 2007 році

У Туреччині був звільнений 90-річний чоловік, затриманий поліцією після прибуття зі східної провінції Малатья в Стамбул на лікування.

В якості підстави для затримання послужило звинувачення в образі колишнього міністра юстиції Джеміля Чічека в 2007 році.

Співробітники поліції заявили, що в досьє колишнього шкільного вчителя Хасана Басрі Айдина все ще фігурують звинувачення від 2007 року, хоча згідно судово-медичного висновку 2012 року, у пенсіонера знизилися розумові здібності, в результаті чого всі звинувачення були зняті, зазначає Duvar.

Звільнення не було зафіксовано у справі чоловіка, що призвело до його переведення у в’язницю Сіліврі, поки прокуратура не отримала повідомлення про зняття обвинувачення. Тільки після всіх цих процедур 90-річний затриманий був звільнений.

«Що ви могли очікувати від уряду, який мене боїться? Ганьба!» – сказав пенсіонер після звільнення з-під варти.

Треба сказати, що, почавши свою кар’єру в якості активного критика уряду в 60-і роки, Айдин багато разів потрапляв у в’язницю і виходив з неї, і в останній раз його звинувачували в «образі» колишнього міністра юстиції Джеміля Чічека за критику умов утримання у в’язницях в Туреччині.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button