Україна

Євродепутат Ребекка Гармс зустрілася з адміністрацією Міжнародної школи «Меридіан»

Гармс зауважила, що продовжуватиме підтримувати освітян

Депутат Європарламенту і німецька політична діячка Ребекка Гармс, що прибула в Україну для участі у VIII-му засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-Європейський Союз, яке вже пройшло у Львові та Івано-Франківську, поспілкувалася з адміністрацією Міжнародної школи «Меридіан» та представниками Українсько-турецького культурного центру «Сяйво». Пані Гармс зустрілася з ними перед перемовинами у Києві.

 Напередодні київських переговорів у межах засідань 17 – 21 вересня, які вже відбулися  у Меридіані та Івано-Франківську, Ребекка Гармс зустрілася із засновницею Міжнародної школи «Меридіан» Іриною Прушковською, директором цього навчального закладу Оленою Тарасенко, а також із радником голови правління Українсько-турецького культурного центру «Сяйво» Ґьокханом Деміром. Під час бесіди пані Гармс ще раз наголосила на тому, що підтримує діяльність цих освітян.

Під час зустрічі з освітянами Ребекка Гармс дізналася останні новини про ситуацію, в якій опинилися освітяни, і прокоментувала її так: “Я вже відвідувала вашу школу раніше, тому мала можливість особисто переконатися в тому, що її діяльність є цілком доцільною. Під час свого нинішного візиту до Києва я вирішила зателефонувати вам і довідатися про нещодавні події. Хочу зазначити, що ваше питання активно обговорюється в Європарламенті. До речі, ми надіслали в український парламент листа з цього приводу. Ми й надалі всіляко підтримуватимемо вас і відстежуватимемо динаміку врегулювання вашої проблеми”.

Раніше Ребекка Гармс вже відвідувала «Меридіан», і ще після минулого візиту висловила захоплення успіхами школи та пообіцяла і надалі підтримувати з нею зв’язок і слідкувати за її розвитком.

 УКРАЇНА ТА ЄС НА ШЛЯХУ ДО СПІВПРАЦІ І ПОРОЗУМІННЯ

Тим часом разом із відповідними рекомендаціями було оприлюднено результати львівського та івано-франківського засідань Комітету, що пройшли 17 і 18 вересня. Українська сторона узгодила з представниками ЄС стратегію розв’язання актуальних проблем, стосовних рівня безпеки на сході України і в окупованому Росією Криму, політичної ситуації у нашій державі і боротьби з корупцією, а також план дій щодо захисту прав людини, правосуддя й свободи. Під час засідання, у межах якого обговорювалися перспективи розвитку та поглиблення українсько-європейських взаємин, було визначено основні аспекти, що потребують вдосконалення. Серед рекомендацій ЄС фігурував, зокрема, заклик до українських державних органів дотримуватися європейських принципів і стандартів прозорості, верховенства права й захисту базових прав і свобод людини під час розгляду судовими інстанціями запитів на екстрадицію.

 Нагадаємо, що в ході спецоперації турецької розвідки з України було примусово вивезено і доправлено до Туреччини двох турецьких громадян, що проживали на території нашої країни. Цей випадок спричинив великий резонанс в українському суспільстві. Спочатку представники українських державних органів не давали жодної відповіді на запитання журналістів про те, як вони могли дозволити ці протиправні дії, а згодом підтвердили факт прийняття рішення про екстрадицію Юсуфа Інана до Туреччини. Навіть після цього від української сторони невпинно продовжували надходити суперечливі коментарі. Після заяви Туреччини про «допомогу з боку української влади» Генеральна прокуратура України змушена була визнати те, що у форматі «таємної двосторонньої угоди» дала згоду на екстрадицію турецького журналіста й блогера Юсуфа Інана до Туреччинина вимогу офіційної Анкари.

Автор: Юнус Ердогду – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button