ПолітикаСвітТуреччинa

Франція готує відповідні заходи через образливі заяви Ердогана

Загострення відносин Парижа і Анкари після образливих зауважень турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана на адресу президента Франції Еммануеля Макрона може вилитися з французької сторони в серію заходів, покликаних покарати Туреччину, повідомила радіостанція Europe1.

Радіостанція з посиланням на свої дані повідомила в понеділок, що оточення Макрона в Єлисейському палаці «працює над контратакою» яка може відбутися через два або три дні.

На сайті Europe1 зазначається, що після відкликання Францією свого посла в Туреччині в Парижі «вивчаються три варіанти відсічі».

По-перше, після турецького заклику бойкотувати французькі товари у Франції розмірковують над економічними санкціями, зокрема, обмеженням імпорту турецької продукції.

У військовому плані розглядається можливість інтенсифікації операцій в східному Середземномор’ї, де активно присутні ВМС Туреччини.

Нарешті, в тому, що стосується внутрішніх справ, можуть бути посилені контроль і тиск на мережі турецького впливу в країні, які і так вже знаходяться під пильним наглядом Генеральної дирекції внутрішньої безпеки (DGSI).

Після висловлювань Ердогана, який висловив сумнів у психічному здоров’ї Макрона, і закликів бойкотувати Французькі продукти президент Франції в неділю заявив:«Ми не визнаємо мову ненависті і ніколи не будемо погоджуватися з нею».

Після трагедії в жовтні в місті Конфлан-Сент-Онорін, де ісламістський радикал вбив і обезголовив вчителя історії та суспільствознавства, який демонстрував учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад вираження свободи думки, Макрон пообіцяв реформувати закон від 1905 року, щоб ще більше розділити релігію і державу.

Крім того, французький президент заявив про намір захистити іслам у Франції від іноземного впливу і суворіше контролювати джерела фінансування мечетей.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button