Туреччинa

Туреччина почне вакцинацію з початку 2021 року

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок звернувся до нації в прямому ефірі за підсумками засідання Кабінету міністрів країни.

Побоювання турецької преси з приводу можливих обмежень і заборон не підтвердилися, проте глава Туреччини зазначив, що перевіряти кафе і ресторани будуть ретельніше, а для літніх громадян 65+ можливе обмеження по використанню громадським транспортом.

Крім того, громадяни, які не сплатили штрафи, пов’язані з недотриманням карантинних заходів, не зможуть скористатися послугами держустанов, поки не погасять їх.

Також президент Туреччини прокоментував створення вітчизняних вакцин, які розробляються як державними компаніями, так і приватним сектором.

«Ми не тільки уважно стежимо за розвитком досліджень вакцин у світі, але й прагнемо до виробництва нашої власної. Експерименти на тваринах були успішно завершені. Тестові дослідження вітчизняної вакцини на людях почнуться в найближчі місяці. У перші місяці наступного року ми плануємо надати ці вакцини на допомогу нашому народу. Не слід забувати, що ми можемо подолати цю кризу, тільки якщо і держава, і громадяни внесуть свій внесок», — зазначив Ердоган.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button