ПолітикаТуреччинa

Ердогана чекає доля «Балканського м’ясника» Мілошевича

Журналіст, письменник і правозахисник Мехмет Лютфю Оздемір, який дивом вижив у різанині в Суручі в 2015 році, заявив, що почав процес із залучення Ердогана і ключових імен в уряді Туреччини до Гаазького трибуналу.

Оздемір назвав режим ПСР терористичним і висловив переконання, що кінець Ердогана буде схожим на долю Караджича і Мілошевича. Правозахисник заявив, що не боїться і не звертає уваги на погрози розправи на свою адресу.

П’ять років тому терористи ІДІЛ влаштували в Суручі атаку, в результаті якої загинули 33 цивільних, сотні отримали поранення. Примітно, що винних досі не назвали. Мехмет Лютфю Оздемір написав книгу, в якій зібрав документи і матеріали, пов’язані з терактом. Автору довелося тікати з країни, коли його з надзвичайного урядового декрету призвали в армію. За кордоном він подав прохання про політичний притулок. Зараз Оздемір живе в якості біженця.

За його словами, від терактів в Суручі і Анкарі до громадянської війни в Сирії і терористів ІДІЛ є рука режиму ПСР. У зв’язку з цим, за словами Оздеміра, партія Ердогана є терористичною організацією. Правозахисник упевнений, що Ердоган і його близьке оточення коли-небудь постануть перед Міжнародним судом в Гаазі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button