ЕкономікиТуреччинa

DISK: У Туреччині безробітних майже 10 млн осіб-що вдвічі більше офіційної статистики

Безробіття в Туреччині більш ніж удвічі перевищує офіційні цифри, оскільки уряд не включає в свої розрахунки мільйони безробітних, повідомляє дослідницький підрозділ турецької профспілки DISK.

Урядова заборона на звільнення працівників або вимога їх переведення на короткі робочі тижні означає, що офіційне безробіття за три місяці до серпня склало 4,23 млн осіб, що на 369 тис.менше, ніж у попередньому місяці, стверджують в DISK. Але реальна цифра, включаючи таких безробітних, становить 9,8 млн осіб, що більш ніж удвічі перевищує вимоги уряду, йдеться у звіті з посиланням на власні дослідження профспілки.

Спалах COVID-19 призвів до того, що тільки в липні безробіття зросло на 1,88 млн осіб, йдеться в повідомленні Diken.

Рівень безробіття в Туреччині залишився незмінним на рівні 13,4% в період з червня по серпень, показали офіційні дані, опубліковані в понеділок. З урахуванням сезонних коливань рівень знизився вперше цього року.

За даними турецького статистичного інституту (TurkStat), за аналогічний період 2019 року безробіття склало 13,9%. Безробіття знизилося до 13,6% за три місяці до серпня з 14,3% за той же період до липня, якщо враховувати сезонні фактори, йдеться в доповіді.

За даними профспілки, кількість безробітних у Туреччині, які не мають надії знайти роботу, за останній рік зросла на 1,33 млн осіб.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button