АрміяТуреччинa

Аналітик: новий військовий безпілотник Туреччини не замінить сучасних винищувачів

Озброєні безпілотники, вироблені внутрішньою оборонною промисловістю Туреччини, ускладнилися у виконанні, але не зможуть покривати військові потреби країни без покупки винищувачів нового покоління в найближче десятиліття, вважає аналітик Пол Іддон.

Безпілотні літальні апарати (БПЛА) підходять для ведення бойових дій, в яких зазвичай бере участь Туреччина, таких як партизанська тактика, що використовується забороненою Робочою Партією Курдистану (РПК), або операції Туреччини і підтримка нею ополчення в Сирії проти урядових військ, пише автор у статті для Forbes.

Використання БПЛА також є для турецьких військових способом компенсувати відсторонення країни від американської програми винищувачів F-35 у зв’язку з придбанням нею в минулому році російських систем протиракетної оборони С-400, відзначає Іддон.

Він підкреслює, що Туреччина розробляє свій власний винищувач п’ятого покоління TAI TF-X, але він навряд чи буде введений в експлуатацію в наступному десятилітті. Тим часом, запас старих літаків F – 16 і F-4 в Туреччині потребує заміни, вказує автор.

Він нагадує, що озброєний безпілотник Bayraktar Akıncı виробництва Baykar Defense має розмах крил майже 20 м і може літати на висоті до 12,2 км. він може літати без підзарядки 24 години і має дальність польоту більше 482 км.

Baykar Defense, що належить родичам президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана сім’ї Байрактар, оголосила про завершення висотних випробувань збройного безпілотника минулого тижня, пише Іддон.

Автор додає, що безпілотник буде оснащений двигунами українського виробництва, альтернативними вітчизняними двигунами, інтелектуальними мікро-боєприпасами і бомбами загального призначення. Він зможе запускати ракети малої дальності класу «повітря-повітря» , а також крилаті ракети «сом» турецького виробництва великої дальності. Його електронно-скановані радари, засоби радіоелектронної боротьби, системи спостереження за широкими районами і системи супутникового зв’язку розробляються на місцевому рівні.

За словами експерта з безпеки Метіна Гюркана, Akıncı буде використовуватися в якості основного транспортного засобу турецької армії для спостереження і виявлення цілей, наголошується в статті.

Разом з тим аналіз фонду Джеймстауна показав, що безпілотник «може бути досить ефективним у виявленні і знищенні окремих наземних цілей, таких як ворожі гаубиці або міномети, або спеціального обладнання, такого як станції радіоелектронної боротьби».

На думку автора, за допомогою Akıncı і ряду інших внутрішніх проектів Туреччина значно скоротила свою залежність від союзників.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button