Політика

Греція звинуватила Туреччину в перешкоді супроводу бомбардувальника B-52 США

Винищувачі Туреччини перешкоджали грецьким військовим літакам у супроводі американського стратегічного бомбардувальника B-52, який здійснював проліт над Егейським морем в ході планових повітряних навчань НАТО Allied Sky. Про це в суботу, 29 серпня, повідомив генеральний штаб національної оборони Греції.

Таким чином генштаб прокоментував твердження міністерства оборони Туреччини про те, що це нібито турецькі літаки супроводжували над Егейським морем бомбардувальник B-52.

За версією грецького оборонного відомства, для супроводу бомбардувальника B-52, який був прийнятий південніше острова Хіос, в повітря були підняті чотири грецьких винищувача F-16. Супровід проводився відповідно до плану навчань НАТО Allied Sky.

«При плануванні діяльності НАТО Allied Sky була передбачена можливість порушень з боку Туреччини, про що були повідомлені наші союзники, і Генеральний штаб вжив усіх необхідних заходів щоб протидіяти цьому», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що в обхід домовленості після прибуття В-52 в район Афін турецькі винищувачі, « демонструючи особливо провокативну, неетичну поведінку протилежну по відношенню до мети діяльності», продовжили свій політ поблизу американського бомбардувальника, який супроводжували чотири грецьких F -16.

З огляду на дії турецької авіації грецькі літаки піднялися на перехоплення турецьких винищувачів.

«Дві пари літаків F-16 BLK 52+, які перебували в бойовій готовності в цьому районі з цієї причини, розпізнали, перехопили і витіснили турецькі літаки із зони польотної відповідальності Афін», – додали в генштабі.

Нагадаємо, що раніше Туреччина повідомила про перехоплення шести грецьких винищувачів F-16 в районі Східного Середземномор’я.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button