СвітТуреччинa

Шансал: Звучали заклики привласнити власність тих, хто відкрив рахунок у банку і підписався на газету, називаючи їх майно трофеєм  

Відомий турецький дизайнер Барбарос Шансал заявив, що не повернеться до Туреччини поки в країні зберігається діючий політичний режим.

Відомий турецький дизайнер Барбарос Шансал заявив, що не повернеться до Туреччини поки в країні зберігається діючий політичний режим.

В інтерв’ю Лалі Озан на YouTube-каналі Bizim TV модельєр розповів про переслідування після спроби перевороту 15 липня 2016 року і рішення покинути Туреччину.

«Люди повалять ці палаци. Я ніколи не бачив такого беззаконня, грубості. Я був заарештований під час Революції 1980 року і переніс вигнання. Що ми тоді бачили? Ми бачили Гайреттепе і Селіміє, але те, що відбувається зараз, ми не бачили ніколи. Подивіться, сотні тисяч молодих людей їдуть з країни. Це крововилив в мозок, а не витік мізків. Сотні тисяч позбулися власності, бо відкрили рахунок у банку і підписалися на газету. Що ви робите з тими, у кого є майно і професія? У ту ніч 15 липня чоловік, який вийшов і заявив: «Привласніть їх власність, вона для вас халяль, це трофеї», помер від серцевого нападу. День, коли я почув його промову, став для мене переломним моментом щодо Туреччини. Перед державним прапором з’явився державний ставленик і закликав до розграбування чужого майна. В який час ви живете? Яка країна, людина, інвестор, художник або вчений стане вам довіряти?»

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button