ПолітикаСвітТуреччинa

Грецький прем’єр-міністр: Туреччина не хоче грати за правилами

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив у вівторок, що спільне використання морських енергоресурсів з Туреччиною не входить до порядку двосторонніх переговорів, в яких пріоритетним є вирішення прикордонних суперечок, повідомляє Greek City Times.

«Ми не обговорюємо це питання», – сказав Міцотакіс, коли його запитали, чи є перспектива розділити енергоресурси з Туреччиною.

Грецький прем’єр пояснив, що ключовим завданням виступає визначення морських кордонів між двома країнами.

«Це основний пріоритет, угоди по якому нам не вдавалося досягти протягом багатьох десятиліть. Ми показали, що ця проблема може бути вирішена, якщо сторони дотримуються принципів міжнародного права і добросусідських відносин. Чесно кажучи, я вважаю, що Туреччина не хоче грати за правилами»,-зазначив він під час інтерв’ю в кулуарах 5-го Міжнародного євро-арабського саміту, що проходить онлайн, вказує Greek City Times.

Нагадаємо, що відносини між Туреччиною і Грецією різко погіршилися після того, як Анкара в цьому році відправила своє дослідницьке судно Oruç Reis в спірні води в Східному Середземномор’ї, що викликало різке засудження і загрози санкцій з боку Європейського Союзу та інших регіональних держав. У відповідь Греція направила військово-морські і повітряні підрозділи для стеження за кораблем і провела військові навчання з Кіпром і Францією в цьому районі.

«Турецька сторона продовжує свою провокаційну поведінку. І, як я вже сказав, Рада Європи призначила крайній термін. Це більше не проблема, яка впливає на наші двосторонні відносини», – сказав Міцотакіс.

Європейська рада, що складається з політичних лідерів ЄС, проведе зустріч у грудні, щоб розглянути можливі санкції проти Туреччини.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button