Туреччинa

«Коронавірус в Туреччині неможливо стримати»

На останньому засіданні турецької медичної асоціації( TTB), присвяченому пандемії COVID-19, медики заявили про те, що поширення цієї хвороби в країні неможливо стримати і що вона вимотує працівників охорони здоров'я.

Політика нормалізації Анкари діє вже три місяці, і міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа наполягає на тому, щоб окремі особи приймали запобіжні заходи, але це не повинно стосуватися лише когось індвідуально, сказав доктор Феріде Аксу Таник.

«Ми вважаємо проблематичним, що громадяни звинувачуються в пандемії. Відкриття собору Святої Софії для поклоніння і їх візити в Курбан-байрам показали нам, що Анкара не надто допитлива», — цитує його Duvar.

Експерти стверджують, що в Туреччина може виникнути сплеск випадків зараження протягом двох тижнів через порушення обмежень під час Курбан-байраму.

Професор у свою чергу зазначив, що медичні працівники в різних провінціях в останні тижні залишають свої робочі місця, що свідчить про те, що вони «втомилися і зломлені».

До того ж медпрацівники не проходять тестування на COVID – 19 і ризикують заразити свої сім’ї вдома, стверджує він.

Система відстеження пацієнтів Міністерства охорони здоров’я також несправна, вважає Таник, відзначаючи, що деякі пацієнти продовжують заражати інших до того, як Міністерство повідомить їх про інфікування.

Міністерство охорони здоров’я має активно проводити вакцинацію проти грипу до початку сезону у вересні, зазначив разом з тим професор Озлем Азап Курт.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button