Туреччинa

У Туреччині цього року лісові пожежі знищили 4 тис. 298 гектарів землі

По всій Туреччині з січня цього року 1 тис.800 лісових пожеж знищили 4 тис. 298 гектарів (42,98 кв км) територій, повідомив минулої п'ятниці Бекір Караджабей, глава Генерального управління лісового господарства.

Він заявив, що пожежі, що спалахнули в регіонах Егейського, Середземного і Мармурового морів на півдні і заході, були викликані впливом кліматичних умов.

Поточні дані за перші сім місяців останніх шести років показують, що в 2016 році в Туреччині за цей період було зафіксовано найбільшу кількість лісових пожеж — 1 тис. У 2017 році пожежі завдали найбільшої шкоди, коли згоріло 7 тис.209 га землі, зазначає Sabah.

За словами Караджабея, вони дотримуються тристоронньої стратегії боротьби з пожежами: запобігання, гасіння та реабілітація.

«Ми створюємо стійкі до пожежі смуги дерев між лісами або сільськогосподарськими угіддями і населеними пунктами, щоб запобігти поширенню загоряння. Також регулярно розчищаються похилі ділянки на узбіччях доріг, щоб запобігти ризику виникнення пожежі», – сказав він. Тим не менш, глава Генерального управління лісового господарства поскаржився на те, що, незважаючи на інформаційні кампанії та технічну роботу, влітку часто трапляються лісові пожежі.

Причини пожеж різні, і в цьому році в період з січня по 19 серпня вони в основному були викликані недбалістю. Караджабей уточнив, що причина 957 пожеж невідома, а 31 пожежа була влаштована навмисно. В результаті подій загинули близько 116 осіб. Влада часто попереджає громадян, які виїжджають на пікніки не залишати без нагляду легкозаймисті матеріали, які вони приносять в ліси. Він також відхилив твердження про те території, де сталися пожежі, використовуються для комерційних цілей, вказавши на закони, що забороняють використання випалених територій.

«Всі згорілі ділянки повинні бути заново засаджені деревами відповідно до Закону. Державні ліси також не можуть бути передані в приватне користування», — зазначив Караджабей.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button