СвітТуреччинa

Ердоган: Туреччина не відмовиться від планів з геологорозвідки, незважаючи на санкції

Президент республіки Реджеп Таїп Ердоган заявив в суботу, що республіка не має наміру відмовлятися від планів з геологорозвідувальних робіт в Середземному морі, незважаючи на загрози введення санкцій.

«Сейсмологічне судно Oruç Reis продовжить свою діяльність до 23 серпня. Ми без зволікання відповімо, якщо його роботі будуть створені хоч якісь перешкоди. Ми розраховуємо, що Греція діятиме відповідно до здорового глузду. Ми ніколи не змиримося з бандитизмом на нашому континентальному шельфі і не відступимо перед обличчям погроз і санкцій», — цитує його ТАСС.

На думку Ердогана, дії Анкари в Середземному морі «повністю виправдані з точки зору міжнародного права».

Нагадаємо, що 14 серпня старший демократ комітету у закордонних справах Сенату Конгресу США Роберт Менендес і сенатор Кріс Ван Холлен закликали держсекретаря США Майкла Помпео разом з ЄС ввести санкції проти ключових секторів економіки Туреччини за дії в Середземному морі. Крім того, в той же день глава МЗС Греції Нікос Дендіас після екстреного засідання Ради у закордонних справах ЄС і своїх зустрічей у Відні з Помпео і міністром з європейських та закордонних справ Австрії Александером Шалленбергом заявив, що список санкцій щодо Туреччини, які запросила Греція У служб Євросоюзу, складається.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button