ЗМІСвіт

Айя-Софія у світових ЗМІ: Ердоган маніпулює націоналістами

Як світові ЗМІ відреагували на зміну статусу собору Айя-Софії з музею в мечеть і на перший з 1934 року намаз, проведений в стінах будівлі, внесеної до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО?

BBC: не релігія, а політика

Британське інформаційне агентство BBC розповідаючи про тисячі турків, які зібралися на перший намаз в мечеті Айя-Софія, зазначає, що не всі громадяни задоволені тим, що відбувається. За словами BBC, секуляристи від опозиції заявляють, що рішення про перетворення музею в мечеть через 86 років є не релігійним, а політичним ходом.

Al Jazeera: Ердоган маніпулює націоналістами

«Критики звинувачують правлячого 17 років Ердогана в маніпуляції свідомістю націоналістично налаштованого населення на тлі глобального економічного спаду, викликаного коронавірусом», – зазначає катарське агентство Al Jazeera.

Християнин для Deutsche Welle: намагаюсь зберігати спокій

«Будучи християнином, я намагаюсь зберігати спокій, навіть якщо ця ситуація засмутила мене», – сказав в інтерв’ю німецькому Deutsche Welle гід по Айя-Софії Янніс Косеоглу. Він зазначив, що всі можуть відвідувати собор при цьому вхід буде безкоштовним, але з певними правилами.

The Washington Post: Перемога ісламістів

«П’ятничний намаз в Айя-Софії-перемога ісламістів і націоналістів Туреччини», – відзначили оглядачі The Washington Post Ерін Кеннінгхам і Карі Фахім.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button