СвітТуреччинa

Вони стали голосами Безмовної Туреччини

Уряд Туреччини вийшов зі Стамбульської конвенції, яка надає жінкам рівні права і захищає жінок від насильства

Активісти розташованої в Америці правозахисної організації «адвокати безмовної Туреччини» Advocates of Silenced Turkey (AST) провели віртуальний протест заради тисяч жінок, які зазнали переслідування в Туреччині, утримуються у в’язницях, і які постраждали внаслідок насильства з боку чоловіків.

Під час віртуального протесту, в онлайн трансляції якого взяли участь більше 50 тисяч людей на YouTube, особливу увагу приділили незаконно затриманим і утримуваним у в’язницях 5 тисячам жінок і 780 немовлятам. В ході програми обговорювалася тема 3-х кратного збільшення скоєних вбивств жінок, а також, що за один тільки 2020 рік було вбито 300 жінок. Крім того, в програмі обговорювався вихід Туреччини зі Стамбульської конвенції Ради Європи про боротьбу з насильством щодо жінок і домашнім насильством, ініційований президентом Ердоганом. Свою думку висловили представники жіночих правозахисних організацій з різних країн. Програма велася онлайн на YouTube-каналі AST.

Організована AST програма з хештегом #Fight4Women (Боротьба за права жінок) транслювалася онлайн протягом 22 хвилин громадською телерадіокомпанією ПАР SABC.

Ведуча телеканалу SABC наступним чином оголосила про програму AST: «уряд Туреччини вийшов зі Стамбульської конвенції, яка надає жінкам рівні права і захищає жінок від насильства».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button