ПолітикаТуреччинa

Маневр з Айя-Софією не врятував. ПСР втрачає виборців

Директор консультативного центру MAK Мехмет Алі Кулат розповів про політичні уподобання молоді Туреччини, так званого покоління Z.

За його словами, в даний час молоде покоління в усьому світі має опозиційні переконання.

«Молодь проти влади. Ми це бачимо. Навіть якщо при владі стояли б кемалісти з НРП, то і тоді молодь була б проти», – сказав Кулат в інтерв’ю автору Youtube-каналу «23 Derece» Гекхану Озбеку.

Він зазначив, що дослідження за останні 4-5 років показують зростаючий політичний розрив між молодим поколінням і правлячою ПСР.

«На Сході і північному сході Туреччини молодь віддає перевагу ДПН, внутрішня Анатолія характеризується як прихильник націоналістів, Егейський регіон і Фракія, як ми побачили, схильні до підтримки НРП. Є, звичайно, винятки, такі як Конья і Кайсері, де молодь віддає перевагу ПСР», – зазначив Кулат.

«Їх може і не бути, але я все ж схиляюся до дострокових виборів. Якщо вибори відбудуться в 2023 році, а ситуація буде розгортатися в тому ж напрямку, що і зараз, то це говорить про те, що покоління Z може становити реальну загрозу для ПСР. Оскільки рівень негативного сприйняття правлячої партії молоддю на дуже високому рівні», – підсумував експерт.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button