ЕкономікиТуреччинa

Промислова впевненість в Туреччині падає, так як перспективи бізнесу різко погіршуються

Індекс промислової довіри Туреччини впав у вересні після погіршення ділових перспектив серед фірм.

Довіра знизилася до 105,3 Цього місяця з 106,2 у серпні, повідомив Центральний банк у четвер. Індекс впав вперше за п’ять місяців.

Оцінки обсягу випуску продукції на найближчі три місяці також знизилися до 119,3 зі 130,3, в той час як показник поточної ситуації запасів готової продукції знизився до 101,4 зі 106,5.

Нагадаємо, що уряд Туреччини прагне перетворити економічний спад в першій половині року в зростання приблизно на 1% в 2020 році. Економічна активність впала майже на 10% у річному обчисленні у другому кварталі, оскільки наслідки пандемії COVID-19 вдарили по продажам компаній і споживчим настроям.

Показник загального обсягу поточних замовлень фірм виріс до 83,2 у вересні в порівнянні з 78 в серпні. Прогноз по експортних замовленнях на найближчі три місяці також покращився до 123,8 з 120,2, повідомив Центральний банк.

Зниження довіри відбулося після того, як Турецька ліра впала до послідовних мінімумів по відношенню до долара в цьому місяці, а нові випадки захворювання коронавірусом досягли найвищого рівня за останні чотири місяці. Волатильна валюта ускладнює компаніям прогнозування майбутнього і змушує деяких споживачів і бізнесменів відкладати покупки

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button