СвітТуреччинa

Туреччина: Вірменія заплатить, якщо порушить перемир’я в Нагірному Карабасі

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у четвер, що Вірменія «заплатить свою ціну», якщо порушить останнє перемир'я, щоб зупинити військові зіткнення навколо спірного Нагірного Карабаху.

Вірменія і Азербайджан підписали перемир’я 10 листопада, нагадує агентство Анадолу. Воно закріплює деякі територіальні завоювання, досягнуті Азербайджаном в ході конфлікту, який розпочався в кінці вересня.

«Вони повинні або добровільно покинути територію, дотримуючись угоди, або героїчна азербайджанська армія поверне собі ці землі, як це було досі. Іншого вибору немає»,-заявив Чавушоглу на прес-конференції в столиці Азербайджану Баку.

Чавушоглу також вказав, що співголови Мінської групи ОБСЄ, створеної в 1992 році для посередництва в мирному врегулюванні нагірно-карабахського конфлікту, не були збалансованими і об’єктивними. У їх число входять Франція, Росія і Сполучені Штати.

«Мінська Трійка повинна винести урок з цього процесу, особливо Франція. Упереджені заяви робляться навіть після укладення угоди про припинення вогню», – сказав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button