ПолітикаСвітТуреччинa

Президент Ізраїлю повинен прибути до Туреччини в середині березня

Туреччина та Ізраїль перебувають на одній хвилі для примирення двосторонніх відносин після майже чотирирічної відсутності зв'язку, заявив президент Республіки Реджеп Таїп Ердоган, оголосивши, що президент Ізраїлю Іцхак Герцог відвідає Туреччину з візитом в середині березня.

Туреччина та Ізраїль перебувають на одній хвилі для примирення двосторонніх відносин після майже чотирирічної відсутності зв’язку, заявив президент Республіки Реджеп Таїп Ердоган, оголосивши, що президент Ізраїлю Іцхак Герцог відвідає Туреччину з візитом в середині березня.

«Візит президента Ізраїлю відбудеться в середині березня», – сказав Ердоган на прес-конференції перед своїм від’їздом в Україну 3 лютого. Він відповідав на питання про терміни і масштаби візиту Герцога, повідомляє Hurriyet.

Ердоган повідомив, що спеціальні посланці двох сторін перебувають у процесі підготовки необхідних умов та інфраструктури для поїздки Герцога до Туреччини за допомогою взаємних візитів. Він також натякнув, що спеціальний посланник Туреччини може провести переговори з ізраїльськими колегами в найближчі дні в Ізраїлі.

«Ми докладемо зусиль, щоб перевести наші двосторонні відносини в зовсім інше русло. Я можу сказати, що у них такий же підхід. Ми проведемо попередню роботу, а потім почнемо процес», – додав він.

Відзначається, що Ердоган і Герцог обмінювалися телефонними розмовами в останні місяці. Аналогічним чином, міністри закордонних справ двох країн Мевлют Чавушоглу і Яір Лапід також поговорили по телефону.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button