Туреччинa

Туреччина в 2021 році значно постраждала від повеней і лісових пожеж

Згідно з картою ризику стихійних лих, опублікованою Управлінням з надзвичайних ситуацій Туреччини, республіка в минулому році значно постраждала від повеней, за якими послідували лісові пожежі і зсуви.

Згідно з картою ризику стихійних лих, опублікованою Управлінням з надзвичайних ситуацій Туреччини, республіка в минулому році значно постраждала від повеней, за якими послідували лісові пожежі і зсуви.

Згідно з останнім звітом Управління з надзвичайних ситуацій і стихійних лих( AFAD), на який посилається Hurriyet, в 2021 році в Туреччині сталося 107 повеней, 66 лісових пожеж, 16 хуртовин і 39 зсувів.

Відзначається, що в результаті повеней і зсувів, викликаних рясними опадами, найбільше за останній рік постраждали чорноморські провінції Туреччини. В результаті цих стихійних лих загинули понад 100 осіб.

У статті йдеться, що в Дюзджі, Різе, Артвін і західно-чорноморський регіон для боротьби з повенями було направлено в цілому 14 тис.157 чоловік особового складу і 5 тис. 26 транспортних засобів.

Крім того, на Туреччину в липні 2021 року також обрушилася низка лісових пожеж, що охопили провінції Егейського моря і Середземномор’я. Вісім людей загинули в результаті пожеж, що спалахнули в районі прибережних курортів.

Разом з тим у гасінні пожежі взяли участь понад 22 тис. 619 чоловік особового складу та 7 тис. 935 одиниць техніки.

Звіт також показав, що минулого року в країні сталося 23 тис.753 землетруси. Три з них мали магнітуду понад 6 балів, про постраждалих в результаті цих поштовхів не повідомлялося.

Видання вказує, що всеосяжний звіт, підготовлений AFAD, був представлений відповідним установам і організаціям. Основними причинами таких лих є глобальне потепління, що змінило погодні умови по всій країні, і підвищення температури морської води, яка в останні роки сприяє збільшенню кількості проливних дощів.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button