ПолітикаСвіт

Ердоган: ЄС повинен залишатися неупередженим у ситуації в Східному Середземномор’ї

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ході телефонних переговорів з главою Євроради Шарлем Мішелем закликав ЄС залишатися неупередженим і об'єктивним у вирішенні ситуації в Східному Середземномор'ї, де останнім часом виникла напруженість між Афінами і Анкарою через проведення останньої геологорозвідувальних робіт.

«Пан президент заявив, що Греція і деякі країни – члени ЄС повинні виконувати покладені на ЄС зобов’язання в рамках справедливості з точки зору запобігання ескалації в Східному Середземномор’ї і Егейському морі. Ердоган підкреслив, що провокаційні слова і кроки європейських політиків щодо регіональних питань не будуть служити вирішенню ситуації, що склалася. Пан президент зазначив, що ставлення ЄС до Східного Середземномор’я стане випробуванням щирості з точки зору міжнародного права та регіонального миру. Пан президент закликав інститути ЄС залишатися справедливими, неупередженими і об’єктивними, а також діяти відповідально з усіх регіональних питань, особливо в Східному Середземномор’ї», — цитує Комюніке канцелярії турецького президента ТАСС.

Тим часом раніше в неділю джерело в Раді ЄС повідомило журналістам у Брюсселі, що Мішель в ході розмови з Ердоганом закликав до проведення багатосторонньої конференції для врегулювання ситуації в Східному Середземномор’ї. За словами дипломата, Мішель підкреслив важливість деескалації конфлікту і закликав Туреччину утриматися від дій, які підживлюють напруженість в регіоні. Джерело нагадало, що 24-25 вересня саміті ЄС ситуація в Середземному морі буде в центрі уваги лідерів країн Співтовариства.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button