Туреччинa

Туреччина №1 в Європі по марнотратству державних грошей?  

У Туреччині тривають суперечки навколо марнотратства і покупки дорогих службових автомобілів і літаків в період економічної кризи. Відзначається, що Туреччина опинилася попереду багатьох інших країн за кількістю літаків в державному авіапарку.

Заступник голови НРП Вели Агбаба повідомив, що державний авіапарк має 16 літаків, у тому числі Boeing 747-8, подарований Ердогану еміром Катару.

«Туреччина випереджає багато країн по державному авіапарку. Влада Німеччини має 12 службових літаків, у Франції 14, в Італії 11, в Японії всього 2. За даними за 2019 рік, в Туреччині є 125 тисяч державних транспортних засобів. При цьому в Італії всього 29 тисяч. В уряду Великобританії 90 автомобілів. У Бельгії 7 автомобілів були передані прем’єр-міністру, міністерству закордонних справ і міністерству праці, а 6 автомобілів – міністерству внутрішніх справ», – сказав Агбаба.

Лідер парламентської фракції НРП Озгюр Озел запитав «скільки літаків належить адміністрації президента Ердогана», проте не отримав виразної відповіді. Віце-президент Фуат Октай сказав, що на це питання відповідь надасть міністерство транспорту, але і там сказали, що «не мають такої інформації».

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button