ПолітикаСвітТуреччинa

«Дай п’ять»: Ердоган по-дружньому привітав главу МЗС Китаю

Президент Туреччини і лідер ПСР Реджеп Таійп Ердоган, який не сказав ні слова проти геноциду уйгурів в Синьцзян-Уйгурському автономному районі комуністичним режимом Китаю, «дав п'ять» міністру закордонних справ Китаю Ван І.

Президент Туреччини і лідер ПСР Реджеп Таійп Ердоган, який не сказав ні слова проти геноциду уйгурів в Синьцзян-Уйгурському автономному районі комуністичним режимом Китаю, «дав п’ять» міністру закордонних справ Китаю Ван І.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І прибув до Анкари в рамках регіональних візитів, що охоплюють шість країн. Спочатку китайський міністр зустрівся з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Після зустрічі, на якій обговорювалися відносини між двома країнами, Ван І був прийнятий у палаці президента Ердогана. Соціальні мережі відреагували на фотографію із зустрічі Ердогана і Ван І, на якій глава Туреччини привітав гостя дружнім жестом «дай п’ять».

Багато країн світу вирішили ввести санкції щодо Китаю після того, як більше 1 мільйона уйгурів були ув’язнені в перевиховальні табори, піддавалися систематичному геноциду, стерилізації і згвалтуванням в Східному Туркестані. На цьому тлі зусилля Ердогана щодо зміцнення співпраці з комуністичним режимом Китаю викликали гнів турецького і мусульманського суспільств.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button